Jezdíte s oddílem vlakem? Nebojte se využít slevy!

Jak jistě víte, skupinové jízdenky na vlak již nějakou dobu bylo možno kupovat přes eShop Českých drah. Nyní je to ale již nutnost – tedy pokud vás jede víc než pět a pokud chcete ušetřit.

Jízdu vlakem pro větší skupinu dětí a mladých lidí bude od března 2015 nutno objednat předem (ilustrační foto Junák - CEJ 2014)

Do pěti osob je stále možné koupit tzv. „skupinovou“ společnou jízdenku na pokladně těsně před odjezdem, ale první z pětice platí 100% jízdného, druhý 75%, a teprve třetí až pátý mají slevu 50%, na věku ani na případných slevových průkazech přepravovaných osob nezáleží.

Výhody skupinové jízdenky z eShopu ČD

Kromě toho, že máte vše vyřízené již předem a nemusíte se tlačit v dlouhé frontě u pokladny chvilku před odjezdem, kvůli čemuž vám vlak jistojistě ujede, je tu díky skupinové jízdence z eShopu ČD i jistá úspora peněz a nervů.
K jízdence z eShopu ČD máte garantovanou také místenku na rychlíkové spoje – a to zdarma! Normálně byste za ni zaplatili 35 Kč navíc.
A pokud v neděli při návratu z výpravy s dvaceti cvrčky s batohy většími než oni sami nechcete stát v uličce narvaného rychlíku, fakt se to vyplatí.
Také se mi do toho nechtělo, připadalo mi to celé složité – ale vyprodanost vlaků už týden před plánovaným odjezdem, neřku-li návratem z podzimních prázdnin byla natolik hrozivá, že jsem se do toho pustila. A byla jsem příjemně překvapena, jak to bylo nakonec jednoduché. Celé zadání netrvalo ani pět minut. Navíc kód k místence přišel zpátky na e-mail téměř okamžitě.

„Dá se ušetřit ještě více! Jak?“

Čtěte dále na www.adam.cz.

Autor : Michala K. Rocmanová – Ondřej Šejtka, ČRDM

Comments are closed.