Akce 72 hodin 2019

72 hodin je akce konaná Českou radou dětí a mládeže, v roce 2019 už po sedmé. Během tří dnů proběhne mnoho dobrovolnických aktivit téměř jakéhokoli rázu, může jít o službu potřebným, péči o přírodu či vylepšení života kolem sebe (okolí). Zkrátka je to příležitost, jak zorganizovat něco, co vám možná již dlouho leží na srdci!

Cílem je zapojit co nejvíce lidí a ukázat jim, že mohou dokázat mnoho věcí a měnit to, co se jim nelíbí. Naučit lidi spolupracovat, fungovat v místních komunitách a nebýt lhostejní ke svému okolí.

Projekt je určen dětem a rodičům, mladým lidem, neziskovým organizacím, ale i neformálním skupinám a jednotlivcům, zkrátka všem, kteří podporují myšlenku dobrovolnictví a není jim cizí nezištně pomoci druhým, nebo svému okolí.

V roce 2019 se akce uskuteční od 10. do 13. října. Jedna z letošních priorit je pomoc přírodě s klimatickými změnami. Ve spolupráci s Hnutím Brontosaurus již vznikl praktický soubor návodů a pravidel konkrétní pomoci. http://peceoprirodu.cz/. Také je letos projekt propojen s Nadací Partnerství, která se rozhodla vysadit strom za každého občana České republiky. https://www.sazimebudoucnost.cz/.

Další z priorit je ještě více sociálních projektů. V minulých letech vzniklo mnoho zajímavých nápadů, pro inspiraci například zábavně-sportovní dopoledne s výtěžkem pro nemocnou Elišku, ve Vyškově proběhla výměna igelitových tašek kolemjdoucích za tašky plátěné, v Havlíčkově Brodě se šily tepláky pro děti hospitalizované na psychiatrii… Zajímavých projektů proběhlo mnoho.

I letos bude pokračovat spolupráce s Národním památkovým ústavem.

Registrace projektů bude spuštěna v září.

Podrobnosti o akci a informace k přihlašování projektů najdete na https://www.72hodin.cz/2018/ nebo na facebooku https://www.facebook.com/72hodin.cz/.

Comments are closed.