Program Dobro-druzi – pomáhat může být dobrodružství

Cílem programu je podpora týmů dětí a mladých lidí ve věku od 6 do 26 let, které se rozhodnou věnovat vlastní nápady, aktivitu, energii, čas, aby prostřednictvím benefičních akcí získaly finanční prostředky pro dobrou věc.
dobro druziOd 23. srpna do 5. října se do programu budou moci hlásit školní třídy, party kamarádů, oddíly, skupiny vysokoškoláků či děti z volnočasových kroužků, které se pod vedením dospělého patrona (učitele, vedoucího kroužku, rodiče) rozhodnou pomoci například osamělým seniorům, dětem z dětského domova, spolužákovi s hendikepem, místnímu útulku pro opuštěná zvířata či jinému dobročinnému účelu.
Mladí filantropové, kteří budou do programu vybráni, získají od Nadace Via metodickou, konzultační i finanční podporu. Konkrétně až 15 týmů obdrží příspěvek 3 500 korun na organizaci benefiční akce a zdvojnásobení vybraných darů do výše 15 000 korun.
Za poslední tři roky se do programu zapojilo více než 900 aktivních dětí a mladých lidí, kteří se rozhodli pomáhat a měnit své okolí k lepšímu. Zde si můžete přečíst vybrané inspirativní příběhy letošního ročníku.

„Dětství a dospívání jsou skvělou příležitostí, kdy mohou mladí lidé začít brát filantropii jako něco přirozeného. Filantropie není jen pro bohaté či dospělé, filantropem může být každý z nás, nezávisle na věku či velikosti bankovního konta. Pomáhat lze různými způsoby – třeba svým časem, energií či nápadem. A v programu Dobro-druzi jsou to právě děti a mladí lidé, kteří jdou příkladem nám, dospělým.“
Jarmila Cihlářová, Nadace Via

Pokud vás program Dobro-druzi zaujal a rádi byste se do něho zapojili nebo znáte skupinu aktivních dětí a mladých lidí, kteří by se mohli Dobro-druhy stát, sledujte webové stránky Nadace Via.

S přáním krásných dnů z Nadace Via,

Lucie Voláková a Jarmila Cihlářová

manažerky programu Dobro-druzi
Nadace Via

Comments are closed.