Tisková zpráva – Co všechno se dá najít v Týnském údolí

Třebíč – Necelá dvacítka dobrovolníků využila krásného sobotního počasí a vyrazila do Týnského údolí v centru TZ - Co všechno se dá najít v Týnském údolíTřebíče. V rámci celorepublikového projektu 72 hodin, který pořádá Česká rada dětí a mládeže, se rozhodli tomuto krásnému kousku města pomoci a vyčistit ho od nepořádku.
„Je až neuvěřitelné, co všechno se dá kolem cesty – ale hlavně na svahu pod paneláky – najít,“ říká Jan Burda z Rady dětí a mládeže kraje Vysočina, který akci v Třebíči koordinoval. „Kompletní výfuk od auta, starý plot s ostnatým drátem, ale třeba také rozmrazené potraviny z domácí mrazničky – zabalené v sáčcích přímo z mrazáku. Úplně ale zůstává rozum stát nad lidmi, kteří seberou psí exkrement do igelitového sáčku a ten i s obsahem nevyhodí do nedalekého odpadkového koše, ale kousek dál do lesa,“ dodává Burda.
Dobrovolníci za tři hodiny naplnily téměř 28 velkých pytlů. „Ještě jsme museli nechat bokem hromadu velkoobjemových věcí, které se do pytlů nevešly,“ uzavírá Burda.

Po náročné práci čekala všechny pracanty odměna v podobě bohatého občerstvení a koncertu skupiny Paradoxx v divadelním studiu Ampulka.

O odvoz odpadu se postará město Třebíč, se kterým Rada dětí na této akci spolupracovala. Dvacítka dobrovolníků tak alespoň trošku pomohla v místech, kde je to potřeba.

Tisková zpráva ke stažení – TZ – Co všechno se dá najít v týnském údolí

Více o projektu 72 hodin ne možné se dozvědět na webu www.72hodin.cz.

Více informací: Jan Burda, 777 750 131, info@rdmkv.cz

 

Comments are closed.