Havlíčkův Brod hostil první ročník festivalu dokumentů o životním prostředí

Festival dokumentů o životním prostředí EKOTOPFILM hostil kinosál kulturního domu Ostrov v pondělí 16. 1. 2017. Cílem organizátorů 1. ročníku přehlídky dokumentárních filmů bylo upozornit na snímky, které ukazují krásu a bohatost přírody z celého světa, přinášejí nejnovější vědecké poznatky a nabízejí řešení klimatických problémů.

Filmy shlédlo přes 600 dětí

Osvětovou činnost organizátoři zaměřili nejen na dospělou populaci, ale také na děti. Dopoledne proběhla tři různá tematická promítání s diskusí a soutěžemi pro žáky základních a středních škol. Filmové projekce se zúčastnilo celkem 600 dětí ze základních a přes 100 studentů středních škol.

EKOTOPFILM i v  dalších městech Vysočiny

Odpolední program byl určen pro širokou veřejnost, jež si mohla vybrat z celkem sedmi festivalových snímků. Promítání organizátoři doplnili výstavou s tématikou sběru a třídění odpadů a jejich materiálového využití. Filmový festival se v následujících dnech představí v dalších městech Kraje Vysočina.

Bude další ročník

Nemělo by se jednat o jednorázovou aktivitu. „Samozřejmě takové akce vítáme, protože rozšiřují spektrum činností našeho kulturního domu,“ uvedl jednatel Kulturního domu Ostrov Tomáš Hermann. Na podzim proběhne v Praze další ročník výběru z nových dokumentárních filmů zaměřených na životní prostředí. Ty nejlepší dokumenty by se poté měly příští rok znovu představit divákům u nás v Havlíčkově Brodě.

Comments are closed.