Výběr letního tábora? Teď je ta správná chvíle – tisková zpráva

Rodiče z Vysočiny mají stále velký zájem o dětské letní tábory. Nabídka táborů je neuvěřitelně široká. Můžete si vybrat z táborů v budovách, stanových, putovních, dvoutýdenních, třítýdenních, úzce zaměřených i všeobecných… Organizátorů je nepočítaně.

Zimní měsíce jsou pro výběr tábora ideální. Většina organizací už má nabídku zveřejněnou a má dostatek volných míst. Jak se ale v tak široké nabídce táborů orientovat a jak tábor vybrat?

„Nejlepší je vybrat tábor podle referencí známých, jejichž děti na tábory jezdí.“, říká Jan Burda – předseda Rady dětí a mládeže kraje Vysočina. Je také na místě se organizátora tábora podrobně vyptat na podmínky tábora včetně veškerých podrobností. „Správný organizátor tábora vám jistě rád poskytne všechny potřebné informace a nic před vámi nebude skrývat,“ dodává Jan Burda.

Pomoci s výběrem toho správného tábora vám může pomoci i akce Vysočina v pohybu. Tu připravil na neděli 28. ledna od 15 do 18 hodin v jihlavském City Parku Kraj Vysočina ve spolupráci s dalšími partnery. Na jednom ze stánků se budeme věnovat i letním táborům.

„Na místě budeme prezentovat i náš internetový katalog www.tabory-vysocina.cz, kde rodiče najdou širokou nabídku táborů z celé Vysočiny. Na místě bude možnost se na spoustu věci zeptat a výběr tábora konzultovat.“

A co je při výběru tábora důležité?

Existuje deset poměrně jednoduchých otázek, na které by se rodiče měli hlavního vedoucího nebo provozovatele tábora zeptat.

  1. BEZPEČNOST – Bude tábor pro naše dítě bezpečný?

  2. CENA – Co všechno zahrnuje cena tábora?

  3. DŮVĚRYHODNOST – Je organizátor tábora důvěryhodný?

  4. HYGIENA – Vyhovuje tábor přísným hygienickým předpisům?

  5. INFORMOVANOST – Máme o táboře dostatek informací?

  6. KVALIFIKACE – Mají vedoucí odpovídající kvalifikaci?

  7. PROGRAM – Jaký je program tábora?

  8. ROZVOJ – Přinese našemu dítěti tábor něco nového?

  9. STRAVOVÁNÍ – Bude na táboře zajištěno kvalitní stravování?

  10. ZDRAVOTNÍ ZAJIŠTĚNÍ – Bude na táboře kvalifikovaný zdravotník?

„Ať už přijdete v neděli do City Parku, navštívíte náš katalog www.tabory-vysocina.cz, nebo vyberete tábor úplně jiným způsobem, nezapomeňte, že na prvním místě by vždy mělo být přání dětí a jejich spokojenost. Vždycky je dobré, když dítě odjíždí na tábor se svými kamarády a na pobyt se těší.“, Dodává Jan Burda.

Více informací: 777 750 131, predseda@rdmkv.cz

Rada dětí a mládeže kraje Vysočina vznikla v roce 2001 nejen za účelem koordinace všech neziskových organizací působících v kraji Vysočina, ale také za účelem zprostředkování komunikace mezi nimi a orgány státní správy a zajištění přísunu informací všem členům i zájemcům z řad veřejnosti. V současné době sdružuje více než 20.000 individuálních členů ve dvacítce organizací.

V současné době realizuje několik projektů. Například www.projektprotebe.cz, www.tabory-vysocina.cz, www.volnycas-vysocina.cz a další. Více informací o RDMKV je na webu www.rdmkv.cz.

Ke stažení: TZ – Výběr letního tábora

Comments are closed.