Nová publikace: More Than Culture – Více než kultura. Diverzita v mezinárodní práci s mládeží

Jak zacházet s předsudky, stereotypy a diskriminací při mezinárodních setkáních mládeže? Seznamte se s konceptem a metodami vědomé práce s diverzitou!článek

Tato příručka chce vysvětlit, co může znamenat vědomá práce s diverzitou ve vzdělávání v oblasti mezinárodní práce s mládeží. Naším cílem je popsat tuto perspektivu, tento postoj a související témata tak, aby bylo toto východisko srozumitelné i lidem bez rozsáhlých odborných (pedagogických) znalostí a aby bylo užitečné pro jejich vlastní praxi a seberefexi. Příručka se hodí zejména jako doplnění a doprovodný materiál pro další vzdělávání k danému tématu nebo pro přímou výměnu zkušeností s dalšími vedoucími seminářů. Nenabízí žádné recepty ani rychlá řešení, spíše může být čtenářovým „průvodcem na cestě“.

Příručka je určena všem, kdo doprovázejí procesy učení v mezinárodních souvislostech a při tom chápou také sami sebe jako učící se jedince. Prostřednictvím naší perspektivy a nápadů chceme oslovit všechny lidi, kteří realizují mezinárodní setkání mládeže, stejně jako aktivity dalšího vzdělávání pro multiplikátory z oblasti mezinárodní práce s mládeží.

Příručka More Than Culture – Více než kultura. Diverzita v mezinárodní práci s mládeží ke stažení

Zdroj – www.tandem-org.cz

Comments are closed.